Esti iskola

Suli hírek

A fűtésszerelő személye sokszor nem kívánatos az otthonokban

fűtésszerelő

A fűtésszerelő személye sokszor nem kívánatos az otthonokban

Bármi meghibásodik az otthonunkban, nagy dilemmába kerülünk, esetleg eszünkbe juthat saját kezűleg elhárítani a hibát, de aki nem ért hozzá, annak ez a terve általában kudarcba fullad. Persze akadnak kivételek, de az ritka. Ekkor már elgondolkodunk a szakmai segítségen, amivel szintén meggyűlhet a bajunk. A megkérdezettek nagy százaléka tartja megterhelőnek egy idegen jelenlétét az életterében, pedig ez a szükséges rossz egy fűtésszerelő személyében megoldást nyújthat a problémánkra.

Mégis bizalmatlanságot okoz a szolgáltatás megrendelése és felesleges körökkel jár. Napjainkban kimondottan bizonytalanok az emberek és ez megnehezíti a szakmában kimagaslóan teljesítő mesterek életét is. Nem könnyű a fűtésszerelő feladata sem, pont ezen előítéletek miatt, viszont jobb esetben el tudnak tekinteni a negatív megítéléstől és végezni tudják a számukra előírtakat. Egy csipetnyi türelem és kommunikációs készség is szükséges a jó fűtésszerelő megítéléséhez.

A gázkazán szerelő Pest megye vonzáskörzetében jobban keres, mint vidéken

Számos esetben elhangzik, hogy a vidéki városok fizetésben alulmaradnak a fővárosi bérekhez képest. Ez az állítás nagyon sok tényezőn múlik és nem is teljesen állja meg a helyét. Az viszont biztos, hogy a fűtéssel foglalkozó szakemberek anyagi vonatkozásban a szezon időszakában jobban teljesítenek és több megrendelésük van, ami együtt jár a bérek emelkedésével is. A gázkazán szerelő Pest megye minden szegmensében tevékenykedik és gyakran az egész várost bejárja a munkavégzés során.

Ezt csak úgy tudják megvalósítani, ha előre megtervezik, mikor melyik területre mennek ki. A vidéki városokban jobban állnak hozzá a fűtésszerelőkhöz, mint a nagyobb városokban. Ez valószínűleg azért van így, mert kevesebb a konkurencia a cégek között, így nagyobb múltú vállalatok fedik le az egész környéket, ha javításról van szó. A gázkazán szerelő Pest megye vonzáskörzetében is ugyanazt a munkát végzi, mint távolabb lakó kollégái, mégis anyagilag talán jobb helyzetben vannak. Ettől függetlenül, a szolgáltatások minősége nem szabad, hogy territoriálisan eltérjen az elvárttól.

Vélemény, hozzászólás?