Esti iskola

Suli hírek

A női kopaszodás gyakori probléma

női kopaszodás

A női kopaszodás gyakori probléma

Érdemes tudni, hogy normál esetben 50-100 hajszálat veszít el az ember naponta. A női kopaszodás borzasztó dolog. A hölgyek sokat törődnek a frizurájukkal, hiszen mindenkinek fontos a tökéletes megjelenés. A dús hajkorona nagy önbizalmat adhat. A szálak elvesztését előidézheti a gyógyszerek mellékhatása, a menopauza, a gyulladásos gócok megjelenése, a hormonzavar és más betegségek. Esetenként a gyakori sapkaviselet, az időjárás, vagy a túlzottan sok hajmosás is szerepet játszhat. Ezek a tényezők csak átmeneti problémát jelentenek.

A női kopaszodás ellen sokféle módszert és készítményt alkalmazhat. A ricinusolajat bizonyára mindenki ismeri. Nem ritkán használják problémás fejbőr kezelésére és a haj karbantartására. Sajnos az illata és az állaga nem a legkellemesebb, de rendszeres alkalmazásával sűrűbbé és szebbé varázsolhatja a frizuráját. A ricinusolaj mellett, kiváló döntésnek bizonyulhat a kamilla, a csalán és a körömvirág. Ezeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van. A női kopaszodás csökkenthető borsmenta és rozmaring használatával is.

A kopaszodás kellemetlen dolog

Ez a kellemetlenség komoly pszichés zavarokhoz is vezethet. A kopaszodás sokakat érint. A kiváltó okai közé sorolható az egészségtelen életmód, a stressz, a rossz táplálkozás és a kozmetikumok használata. Annak érdekében, hogy elkerülje ezt a problémát, mérsékelni kell a hajra felvitt vegyszerek mennyiségét. Javasolt vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani. Nagyon fontos a pajzsmirigy megfelelő működése. Amikor a hormontermelés alulmúlja a normális szintet, akkor a szálak elvékonyodnak és kiszáradnak.

A kopaszodás bekövetkezhet különböző fertőzések hatására is. Ki kell emelni a stresszes életvitelt, ami nemcsak a mentális, de a fizikai egészséget is befolyásolja. Ebben az esetben csomókban hullik a haj. Szerencsére, a stressz mérséklődésével a szálak újratermelődése beindul. A haj csak úgy lehet egészséges, ha megkapja a szüksége ásványi anyagokat, fehérjéket és vitaminokat. Amennyiben olyan diétát folytat, amelyikből nem lehet pótolni ezeket az anyagokat, megjelenhet a kopaszodás is a súlyvesztés mellett.

Vélemény, hozzászólás?