Esti iskola

Suli hírek

Amikor szinte átláthatatlannak tűnik a pályázati rendszer

Amikor szinte átláthatatlannak tűnik a pályázati rendszer

Gondolt már arra, hogy pályázati forrásból finanszírozná cégének anyagi szükségleteit? Gyakran előfordul, hogy a fejlődéshez szükséges pénzügyi eszközök nem állnak rendelkezésre. Ilyenkor megéri a pályázati lehetőségeket számításba venni. A téma sokak számára már elsőre is túl bonyolultnak tűnik, hiszen ilyenkor nem csupán egy adatlap kitöltéséről van szó.

 

A jól megírt pályázat a siker kulcsa lehet, ám a terület nagyfokú hozzáértést és széleskörű tájékozottságot igényel. Nem véletlen kérnek olyan sokan külső segítséget a pályázatokhoz. Vannak olyan cégek, amelyek ingyenes pályázatfigyeléssel is állnak rendelkezésre, így mindig időben tájékoztatnak arról, ha éppen igényeinek megfelelő pályázatot hirdetnek. Ez elmaradhatatlan ahhoz, hogy elkezdődhessen a munka, és egy valóban eredményes pályázatot sikerüljön összehozni.

 

De miért is olyan nehéz a pályázat megírása? Miért igényel hozzáértő kezeket a terület? Alapvetően egyszerűnek tűnhet egy pályázatíró feladatköre, mégis komplexebb annál, mint ahogyan a legtöbben gondolják. A nagy precizitást megkövetelő terület kulcsfontossággal bír abban, hogy miként ítélik meg a pályázatot. Nem véletlen, hogy általában azok közül kerülnek ki a források nyertesei, akiknek pályázatát hozzáértő szakember készítette. A konkurencia igen nagy, hiszen mások is igyekeznek pályázati pénzekhez jutni. Fontos tehát, hogy valamilyen módon kitűnjön a tömegből, és olyan szakszerűen elkészített, minden részletre kiterjedő pályázati anyagot állítson össze, amely a támogatási összeghez juttathat.

 

Természetesen a külső anyagi segítségről akkor sem kell lemondani, ha aktuálisan nincs olyan pályázat, mely megfelelne az igényeknek. Ilyenkor a legtöbben a fejlesztési és forgóeszköz hiteleket választják. A rugalmas és viszonylag gyors megoldásnak köszönhetően elkerülhető a kockázati tőke bevonása, és az üzletrész idegen kézbe adása.

 

Az államilag támogatott hitelprogramok között mindenki megtalálhatja a vállalkozásának méretéhez, az elképzelésekhez és az anyagi lehetőségekhez is megfelelőt. Profi szakemberek segítségével a hitelek közötti választás is egyszerűbben mehet, sőt, így a projekt igényeihez kapcsolódó, kisebb költségvonzat is elérhetővé válik. Ne feledje, a pénzügyi döntések a jövőt határozzák meg, ezért a szakértelem nélkülözhetetlen a választáshoz és a hitelfelvétel folyamatának kontrollálásához. 

Vélemény, hozzászólás?