Esti iskola

Suli hírek

Csillagjegyek leírása a keleti és nyugati rendszerben

csillagjegyek leírása

Csillagjegyek leírása a keleti és nyugati rendszerben

Sokan vannak a modern világban, akik egyszerűen nem képesek megtalálni valamilyen furcsa oknál fogva a helyüket a világban. Az ilyen jellegű eltévelyedés, útkeresés a hihetetlenség egyik alappillére. Hiába a számos vallás a technokrácia mégis elveszi az emberektől a lelki béke lehetőségét és helyette nem ad sokat, csak a materializmust, a javak folyamatos halmozásának esélyét. Lehet ezen változtatni, amiben a csillagjegyek leírása sokat tud segíteni. A horoszkóp egy olyan dolog, amiben néhányan hisznek, mások nem, de azért, ha eléjük kerül, mégiscsak elolvassák. Természetesen nem szabad összekeverni a bulvárasztrológiát a valódi tudományterülettel, aminek évezredes hagyományi vannak. A csillagjegyek leírása éppen ilyen, amit a keleti és nyugati tanokban kicsit eltérve kezelnek.


Csillagjegyek leírása – tudjuk meg hová tartozunk

A Föld a Nap körül egy ekliptikán kering és egy év alatt teszi meg az utat. Ezt az időt, ami 12 hónap, a csillagjegyek leírása 12 állatövi jegyre osztja fel. Ezek nagyjából ismertek mindenki számára. Ami már kevésbé az, hogy ez az ősi koordináta rendszer alapvetően Babilóniából származik. Bár a nyugati és keleti, vagyis a védikus ugyanazokkal a jegyekkel dolgozik, de azét mégis van némi különbség. Az előbbi a tropikus, míg az utóbbi a sziderikus csillagjegyek leírása mellett vázolja fel a jelenségeke

. A csillagképek állandóan változnak az égen, amiből adódóan a tropikus asztrológiában a jegyek már nem felelnek meg a láthatóknak, míg a sziderikusban igen. A csillagjegyek leírása még abban is eltér, hogy a kínai rendszerben a hónapok mellett az évkehez is hozzárendelnek állatövi jegyeket. Mély és izgalmas dolgok ezek.