Esti iskola

Suli hírek

Kellemetlen szag jön az öntvény kályha tűzteréből? Ezt tegye!

öntvény kályha

Kellemetlen szag jön az öntvény kályha tűzteréből? Ezt tegye!

Ha a kandalló tulajdonosok elfelejtik rendszeresen tisztítani a fűtőtestet, kellemetlen szag keletkezhet a lakásban. A beltéri levegő romlásának több eltérő oka is lehet. Először is romolhat az öntvény kályha szellőzése, de a problémát a kátrány, a nedvesség, valamint a kéményben lévő halott állatok teste, például a véletlenül bekerült rágcsálók vagy madarak is okozhatják. Hogyan lehet eltávolítani az öntvény kályha tűzteréből áradó szagot és megakadályozni, hogy az újra előjöjjön? Az égés következtében a kéményben felhalmozódik a kátrány.

Ha a kályha meggyújtásához friss vagy zöld fát használnak, ennek a mennyisége jelentősen megnő. A kátrány szintjét az égési hőmérséklet is befolyásolja. Ha az alacsony, akkor több kátrány és kondenzátum képződik a tűztérben, ami hozzájárul a rossz szag kialakulásához. Ne felejtsen el vigyázni a kéményére és rendszeresen meg kell tisztítani! Ez a megközelítés a leghatékonyabb módja annak, hogy jó időre megszabaduljon az öntvény kályha tűzteréből érkező kellemetlen szagoktól.

Tudjuk, hol találja meg a legjobb kandallót!

A kályha drága beruházás, de a téli időszakban a leghangulatosabb és legpihentetőbb éjszakákat biztosíthatja. Arra is nagyszerű, hogy felmelegítse az otthonokat egy hosszú munkanap után vagy melegen tartson azokon a téli napokon, amikor a hőmérséklet 0 fok alá csökken. A hatékonyság terén, a legjobb kandalló az emberek egyik kedvence télen. Esztétikai tárgyként és melegítésre is használható, így nemcsak értéke az otthonoknak, hanem sok-sok órányi örömet okoz, ráadásul a fűtésszámlán is spórol.

Sokan úgy gondolják, hogy a kályha csak azért értékes, mert pénzt takarít meg, de ezzel mi nem értünk egyet. A legjobb kandallók nem csupán azért értékesek, mert melegen tartják a házat, hanem mert bármelyik helyiségben jól mutatnak. Ma a fogyasztók számos kialakítás közül választhatnak. A hagyományos fatüzelésű modellektől kezdve, a falra szerelhető elektromos típusokig terjed a választék. Azonban nem számít, milyen stílust vagy kialakítást választ, érdemes időt szánni arra, hogy felkutassa a legjobb kandallót.

Vélemény, hozzászólás?