Esti iskola

Suli hírek

Milyen a tökéletes terasz oldalfal?

terasz oldalfal

Milyen a tökéletes terasz oldalfal?

Sokféle alternatíva létezik az erkély védelmére. Az egyik legsokoldalúbb és leginkább mobilis terasz oldalfal az üvegfüggöny. Ötvözi a toló- és a harmonikaajtót, ami a működését illeti. Lehetővé teszi a balkon nyitottá tételét és tökéletes védelmet biztosít a hideg és esős időben. A pozitívumai közé sorolható többek között az, hogy nyitott állapotban azt a benyomást kelti, mintha nem is lenne zárt beépítés. A lapozható függöny nyílhat befelé, kifelé, vagy mindkét irányba. A profilrendszer minden esetben alumíniumból készül.

Az efféle terasz oldalfal paneljei 8, 10, vagy 12 mm vastagságú edzett biztonsági üvegből készülnek, amelyek kézi erővel gyakorlatilag törhetetlenek. A panelek között, illetve a széleken az UV-álló, H-alakú szilikonok a felelősek a megfelelő szél és csapadékvédelemért. Mivel a szerkezet alsó terhelésű, ezért egyszerűen külön megerősítés nélkül építhető előtető rendszerekhez, pergolákhoz, vagy szabad falnyílásokba. A terasz oldalfal lehetővé teszi azt, hogy a balkon egész évben használható legyen.

A teraszbeépítés remek döntés

A kivitelezés során rengeteg fontos tényezőt szem előtt kell tartani. A teraszbeépítés alkalmával minőségi alapszerkezetre és nyílászárókra van szükség a biztonság és a komfortérzet megteremtésének érdekében. Fantasztikus érzés a természet közelségét érezve elfogyasztani a reggelit és a vacsorát. A növényeknek is tökéletes helyet biztosíthat a téli hónapokban. Egyre többen döntenek a kiépítése mellett, hiszen a klímaváltozás hazánkat is érinti.

Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebb az olyan napok száma, amikor zavartalanul ki lehet ülni a teraszra. A teraszbeépítés során a nyílászárókra óriási hangsúlyt kell fektetni. Gyakori választás a bukó-nyíló ablak és ajtó. Ezek olyan vasalattal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a két irányban történő nyitást. Ha a helytakarékosság a cél, akkor javasolt a bukó-toló, vagy a harmonika variációk közül választani. Manapság egyre nagyobb a kereslet az olyan ingatlanok iránt, amelyek balkonnal is rendelkeznek. A teraszbeépítés által nemcsak a lakás értékét, de az életteret is növelheti.

Vélemény, hozzászólás?