Nemzetközileg elismert magyar borok
Tokaj, Eger, Villány. Vajon mi köti össze ezeket a városokat? Ugye nem kell sokat gondolkodni rajta? Természetesen egy különleges és jellegzetes ital. A magyar borok leginkább a Tokaj régióból származó fehér desszert borokról ismertek, de valójában Magyarország bor portfóliója sokféle más stílust is tartalmaz. Ezek magukba foglalják a Balaton partjáról származó száraz fehéreket, a soproni finom vörösborokat, valamint a híres Egri bikavért is. A magyar borok felismerhető ízét és aromáját a helyi szőlőfajták adják, ugyanakkor számos nemzetközi fajtát is termesztenek itt, amelyeket gyakran kombinálnak a helyi szőlőkkel. Tokaji édes fehérbor tette híressé Magyarországot a nemzetközi porondon. A bor édességét puttonyokban mérik. Minél magasabb az érték a 3–6 skálán, annál édesebb és aromásabb az ital. Villány dél-nyugati régiójában a vörösborra specializálódtak. Ezek között megtalálható a Cabernet Sauvignon, a Merlot, a Shiraz, a helyi Kadarka és a Kékfrankos is. A magyar borok előnye az elérhető ár, így bárki kipróbálhatja ezeket a különlegességeket.