Esti iskola

Suli hírek

Páratlan párlat az Absolut vodka

absolut vodka

Páratlan párlat az Absolut vodka

Egy forrás, egy közösség – a világszerte ismert ital palackján olvasható ez a mottó. Az Absolut vodka teljes egészében egy dél-svédországi vidékről, Ahusból származik. Helyi termesztésű búzából készül az ottani lepárlóüzemben, ugyanott történik a palackozása is.

A gazdag vodkakészítési hagyományokkal büszkélkedő ahusi közösség a gyártás minden apró részletére kitüntetett figyelmet fordít, az eredmény az ital lágy, harmonikus ízvilága. A vállalat alapítója az ötletgazda Lars Olsson, akit a szeszek királyának neveztek, egy erőteljes egyéniségű vállalkozó, családapa és egyben politikus volt. Különösen fontosnak tartotta, hogy különféle eljárásokkal a lehető legtisztább párlatokat nyerjenek, amelyek nem károsítják a fogyasztó egészségét.

A tekintélyes öregúr képe szintén megjelenik a palackokon, amelyek színes, érdekes kivitelezésű művészi alkotások. Ismert és közkedvelt a blue vodka, de van vaníliás és citromos változat is. Az Absolut vodka sokféle választékát gyümölcsös párlatok színesítik.

Vélemény, hozzászólás?