Esti iskola

Suli hírek

PVC padló ragasztása házilagos módszerekkel

pvc padló ragasztása

PVC padló ragasztása házilagos módszerekkel

A lakáson belül vannak olyan helyiségek, amik a többihez képes más kiképzést követelnek bizonyos szempontokból. A fürdő, konyha, előszoba rendszeres használatnak van kitéve és a nedvesség megjelenése sem elhanyagolható az adott környezetben. A PVC padló ragasztása ilyen helyeken egyedi megoldást jelent. A járófelületek tisztán tartása nem mindig könnyű. A gyorsaság és kényelem tekintetében a felmosás egyszerűbb, de ehhez olyan anyagból kell legyen a burkolat, ami elviseli az ilyen jellegű behatásokat. A műanyag ebből a tekintetből ideális. A PVC padló ragasztása helyett sokan döntenek inkább a járólapok lefektetése mellett.

Tény, hogy a gyakran természetes kövekből, vagy mázas kerámiából készült csempék tartósabbak, de a PVC melegebb érzetet kelt. Mezítláb is bátran rá lehet lépni anélkül, hogy kellemetlenül hideg lenne. Ezen felül a PVC padló ragasztása ellenére a cseréje jóval egyszerűbb, mint egy járólapnak, amit csak feltöréssel lehet eltávolítani, ami jelentős felfordulással és sok idővel jár együtt. A PVC padló ragasztása némi felület előkészítést követően házilagosan is elvégezhető egyszerűen. A megfelelő ragasztóval jó eredmény érhető el, de megéri figyelni a leterítés menetére. A kiváló szálhúzás döntő jelentőségű ebből a szempontból, ami többnyire a fél-nedves szakaszban érhető el.

A PVC padló ragasztása szempontjából az illesztésekre is megéri ügyelni, mert a kívánt harmónia csak így teremthető meg. A hun.sika.com oldalon hasznos tanácsokat találunk a célirányos kivitelezés menetére vonatkozóan. Tartsuk be ezeket a lépéseket és kívánt végeredmény nem marad el.

Vélemény, hozzászólás?