Esti iskola

Suli hírek

Szempontok a vállalkozói számla kiválasztásához

Szempontok a vállalkozói számla kiválasztásához

A cégünk és mi magunk is megérdemeljük, hogy az igényeknek megfelelő vállalkozói bankszámla segítse a mindennapokat. Ám hogyan válasszuk ki a legjobbat? Következzen öt szempont!

  1. A vállalkozás indulásának az ideje

Amennyiben új, például KATA egyéni vállalkozáshoz keresünk bankszámlát, érdemes kezdő csomagot választani. Praktikus funkciók, alacsony költségek jellemzik, olykor még a bankkártyának sincs kibocsátási díja. Ha egy régebben indult cégben váltanánk, a vállalkozói számla nyitásakor találunk olyan csomagot, amely a számlaforgalomhoz igazodó, kiszámítható havi díjakat kínál.

  1. Utolsó lezárt évi bevétel

Például egy nettó 300 millió forint feletti árbevételű cég vélhetően többre értékeli a testreszabott lehetőségeket. Egy évi néhány millió forintos cégnél viszont fontosabbak az alacsony költségek.

  1. Tevékenység

A speciális területeknek speciális pénzügyi igényei vannak, hasznos, ha a céges számla igazodik ezekhez. Vannak olyan cégek, akinek kapóra jön, ha korlátlan számban utalhatnak díjmentesen a NAV-nak. Létezik viszont olyan vállalkozói számla, amelyet kifejezetten a mezőgazdasági szektor cégeire szabtak.

  1. Devizaforgalom

Előfordulhat, hogy a forinton kívül például euróban, dollárban vagy éppen fontban is van pénzforgalom. A devizaforgalmat elősegítő díjcsomagokban változatos átutalási és jóváírási kedvezményeket biztosítanak.

  1. Online igénylés

Sokaknak segít, ha online is igényelhetik a vállalkozói számlát, azaz kezdésként elektronikusan is beküldhetik a szükséges adatokat.

 

Vélemény, hozzászólás?