Esti iskola

Suli hírek

Tanulni mindenről érdemes, akkor is, ha valami nem a mi szakmánk…

Tanulni mindenről érdemes, akkor is, ha valami nem a mi szakmánk…

Beírtam anno a Google-be: gázszerelő budapest xviii kerület, és többet kaptam annál, mint amire aktuálisan szükségem volt. Nem tudtam egy problémás otthoni esetben eldönteni, hogy a radiátor romlott-e el, vagy a csövekkel van a baj (mert már azok is csak langyosak voltak a tél kellős közepén), de jobban gyanakodtam inkább eleve a vízmelegítőre, ami elsősorban a fűtésrendszerünket látta (volna) el forró vízzel… Aztán kiderült, hogy tényleg az alagsori gázcirkó valamilyen része hibásodott meg, amiért mindig lekapcsolt, és csak egy ideig melegítette a vizet, mindig, a „belobbanás” után.

Szerencse így tényleg, hogy a vizgazfutesszerelo24.hu futottam bele, ahol egyrészt kevés infóból is átlátják mindig a problémát. Másrészt, ha összefüggő, több probléma is fennáll, akkor ők bizonyos szakterületeket összekapcsolva is el tudnak járni. Intézkedni és javítani, cserélni bármit!… Így most nekem nem kellett nagyon azon gondolkodnom, és magamnak hosszasan megfigyelnem, hogy ez vízcsőprobléma-e, vagy a csövekig, majd a radiátorig el sem juthat eleve a melegvíz, mert nincs belőle elég, amivel fűthetnénk.

Két telefonszám is fel van tüntetve az oldalukon. De, ha a Hibabejelentésre megyünk, ott előre leírhatjuk, mi is a problémánk, és ők már annak tudatában hívnak majd vissza, hogy milyen szakembert kell vélhetően küldjenek. Ugyanitt előre leírhatjuk egyes elérhetőségeinket, nyilván csak pontos címet kérdeznek majd a szintén ekkor tisztázandó kiszállási időhöz. Ez egy válaszható ügymenet, telefonálhatunk is természetesen. De szerintem a problémát előzetesen lekommunikálva megejtett bejelentkezés ugyanúgy meggyorsítja az egész folyamatot, amikor el kell hárítani az otthonunkban valami hibát, mint az, hogy külön ügyfélszolgálat van erre náluk, a vizgazfutesszerelo24.hu-n. Ismerjük azt, hogy amikor szerel nálunk egy szaki, de folyamatosan csöng a telefonja, mert neki kell intézni ezt a részét is a vállalkozásnak… Őt hívják közvetlenül a bajba került ügyfelek, akiknél mondjuk csőtörést kell elhárítani. Ha jól értelmezem, a vizgazfutesszerelo24.hu-nál ez már viszont sokkal korszerűbb! Engem ugyan egy férfihang keresett, de amikor 0-24-et írnak, tuti nem a szerelők tartják a frontot…

Aztán, amíg meg nem jöttek, és én ott időztem az oldalukon (nem volt hosszú), elolvashattam mi a különbség a gázszerelő és a gázkészülékszerelő között, persze, nem nekünk kell eldöntenünk, hogy kihez telefonáljunk – pont ez a jó tehát benne! Végül is egyetlen „címen” érdeklődünk mindig, és ők pontosan tudják az általunk közölt dolgokból, hogy nagyjából mi lesz ott a baj, ahová kiérkeznek… Szóval jól ki van találva az egész! Lehetünk a magunk részéről passzívak is a dologban, és előre tájékozódók, amihez a weboldaluk nyújt segítséget, nem is keveset. Ha így (utóbb említett módon) állunk hozzá, egyetlen szakterületet jelölő kategória az website-on is több tevékenységi és problémakört jelez számunkra. És mutat be egyébként alaposan minden ilyen halmazt és részhalmazt a szerelési munkák közül. Az összes leírásuk és tájékoztatójuk több irányba ágazik el. (Addig jó, amíg csak olvasgatunk ezekről, nem épp elszenvedjük a velejárókat. Olvasgassunk hát!) A Vízszerelő munkái közt például több kattintható dolgot sorolnak fel, amikre navigálva elolvashatjuk, mikor lehet szükségünk ezekre: vízvezeték szerelés és csatornázás, WC szerelés, javítás, WC csere, kádfelújítási és cserés munkálatok, csaptelep, és mosdó szerelés, bojler és kazán javítás, szerelés – szóval ilyen sok alterületről beszéltem. És íme, tényleg rengeteg irányba elkalandozhatunk a tájékozódásban. Szerteágazó és változatos területek mind a felsoroltak, és ők mindegyikhez értenek akkor is, ha szerelni kell már!

Szóval, őket találtam meg rögtön, amikor a „gázszerelő budapest xviii kerület” szavak szerint kerestem, és jó hír, hogy Budapest közigazgatási területén kívül is bőven van, ahová „ellátogatnak”, ha szükség van a szolgálatukra és a szakértelmükre. Nem véletlenül szerepeltek kiemelt helyen minden ajánlásban és nekünk is bevált, amit csináltak itt. Így már én is csak ajánlani tudom őket: vizgazfutesszerelo24.hu!