Esti iskola

Suli hírek

Valóban minden esetben kell az öntöző tervezés?

öntöző tervezés

Valóban minden esetben kell az öntöző tervezés?

Gyakran felmerül a kérdés, amikor a locsolórendszer telepítéséről lenne szó, hogy valóban szükség van-e tervezésre? Vannak esetek, amikor az öntöző tervezés elmaradhat, hiszen nem annyira komplex a kliens igénye, a kert is szimpla és a locsolórendszer sem lesz túl bonyolult.

Persze, amikor a megszokottnál nagyobb a projekt, azzal több időt kell foglalkozni, akkor igenis megfontolandó az öntöző tervezés. Sokan sokféleképpen csinálják ezt. Bizonyos kertmesterek szeretnek órákat a kertben tölteni a méricskéléssel, adatok átnézésével és a kert felmérésével, míg mások ránéznek a rendelkezésre álló területre és már azonnal neki is látnának a munkának.

Igazából egyik hozzáállással sincs gond. Persze a tulajdonosnak tudnia kell, hogy mit is jelent az öntöző tervezés, ha arra sor kerül, az mekkora kiadást jelent majd. De az biztos, hogy pontos adatokra és információkra egyértelműen szükség van az öntözőrendszer telepítése előtt.

Amiben sok kertmester egyetért, hogy a felméréssel eltöltött idő nem feltétlen áll egyenes arányban az árajánlat pontosságával. Nem titok persze, hogy egy megbízható, profin működő locsolórendszer kialakítása a helyes felmérésen múlik és azon, hogy azt ki telepíti, mennyire érti a szakember a dolgát.

Csalódni nem lehet az automata viráglocsoló hatékonyságában

Egy automata locsolórendszer egy olyan önműködő, emberi beavatkozást nem igénylő szerkezet, ami egy előre megadott programnak köszönhetően tudja, hogy mi a dolga. Az automata viráglocsoló láthatatlanul épül be a környezetébe és mindig pontosan annyi vizet juttat ki a növényzetre, amire azoknak épp szükségük van. A hatékonyságát igazolja, hogy teljes mértékben igazítani lehet azt a kert kialakításához.

Az automata viráglocsoló legfontosabb feladata tehát biztosítani a szükséges folyadékmennyiséget a csapadékhiányos időszakokban. Ennek köszönhetően pedig a kert ápolt és szép maradhat. További előnye, hogy képes a rendelkezésre álló vízmennyiséget a lehető legoptimálisabb módon elosztani, alapul véve a talaj minőségét, a területet, a domborzati viszonyokat és növényzetet egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?