Esti iskola

Suli hírek

A lézer állvány három fő fajtája

lézer állvány

A lézer állvány három fő fajtája

Legyen szó bármilyen mérésre használt műszerről, akárcsak a lézeres fajtákról, fontos azokhoz megvenni azt a speciális állványt, amikkel a használatuk egyszerűbb és biztonságosabb. Egy vonallézerhez például a BM1 tartóval bíró lézer állvány tökéletesen passzol. Egyik fontos tulajdonsága, hogy bármilyen terepen megállja a helyét. A kialakításának hála, oszlopokra és falakra is rögzíthető. Mágnessel, csavarokkal, gumiszalaggal és még szögekkel is megoldható a rögzítése. Igazán praktikus a lézer állvány, amikor nagy magasságban történő beállítást kell végrehajtani. Bátran bevethető talajra állított állványként, kihúzható támasztólábakkal.

Remek választás még a Bosch BT 160 lézer állvány, ami 97 és 160 cm munkamagasságig alkalmazható. A robosztus alumínium kivitel garantálja a stabil letámasztást, illetve az excenteres rögzítőkarnak hála, a lábak egyszerűen és gyorsan állíthatók. Rengeteg szituációban pedig inkább a BT 250 lézer állvány válik be, amelyik, ahogy a neve is mutatja, 250 cm-ig állítható magassággal bír. Előny a kurblis magasságállítás, amiben a mm skála segít. A negyed colos állványmenet révén gyorsan rászerelhető bármely vonal- és pontlézer.

Nélkülözhetetlen kiegészítő a dekopír fűrészlap munkalaphoz

A szúró- vagy dekopírfűrész nem csupán a hobbi barkácsolóknak egy alapvető tartozék, hanem a professzionális asztalosoknak is, akik jól ismerik ennek a masinának az előnyeit. Természetesen a pozitívumok teljes kihasználásához a dekopír fűrészlap munkalaphoz nagyon fontosnak bizonyul. Egy igazán egyszerű szerszámról és kiegészítőről van szó, amihez persze kell a szakértelem.

Néhány mesterfogással, trükkel és tapasztalattal remek végeredmények érhetők el vele. A dekopírfűrész a penge típusától függően számos anyagot gond nélkül tud elfűrészelni. A profi használathoz kell az ideális dekopír fűrészlap munkalaphoz. A legfontosabb tartozékról van szó, ami persze egy idő után elkophat. Ha úgy érzi az ember, hogy már nem teljesít jól a dekopír fűrészlap munkalaphoz, jöhet a csere.

Vélemény, hozzászólás?