Esti iskola

Suli hírek

A télikert árnyékolás különféle módszerei

télikert árnyékolás

A télikert árnyékolás különféle módszerei

Sokan nem is gondolnak arra, hogy a télikertbe is szükséges valamilyen függöny vagy sötétítő, hiszen jellemzően csak szabadidejükben tartózkodnak ott. Mivel az ember alapvető szükségletei közé tartozik az intim szféra kialakítása és megőrzése, a télikert árnyékolás mindenképpen megoldandó feladat. A megfelelő árnyékolás a kellemes hőmérséklet biztosításában is nagy segítséget jelent, hiszen amikor a tavaszi napsütéssel járó, jóleső enyhe hőmérséklet hirtelen elviselhetetlen kánikulába csap át, egy sötétítővel enyhíthetjük azt.

A télikert árnyékolás azért is nélkülözhetetlen, mert a helyiségben található növények sem szeretik a szélsőséges időjárási körülményeket. Választás előtt ajánlott alaposan végiggondolni, hogy melyik megoldás illik leginkább a konstrukcióhoz. Ilyenkor több szempontot is figyelembe kell venni. Többféleképpen történhet a télikert árnyékolás, reluxával, árnyékolókkal, redőnnyel, rolóval vagy függönyökkel. Ha jól választunk, akkor kellemes hangulatú helyiséget hozunk létre.

Teraszbeépítés egyenlő házbővítés

Ha egy egész évben használható kerthelyiséget szeretne a házához csatolni, akkor mindenképpen érdemes a télikert kialakításán elgondolkodnia. A teraszbeépítés által létrehozható egy olyan helyiség, ahol a család szívesen tartózkodik majd az év minden szakában. Egy jól megoldott konstrukció nem engedi be télen a hideget, de nyáron sem a meleget. Így a nyugodt családi délutánok biztosítva lesznek, ha pedig vendégek érkeznek a házhoz, akkor sem kell az intim szféránkba invitáljuk őket, mert a beépített terasz ideális hely a vendégek fogadásához is.

A teraszbeépítés révén megóvhatjuk a padlóburkolatot, a falakat az időjárási viszontagságoktól, így lényegesen hosszabb élettartamú lesz, mintha nem építtettük volna be a felületet. Célszerű szakemberekre bízni ezt a pontosságot és szakmai ismereteket igénylő feladatot, hogy tökéletes eredményt tudhassunk a magunkénak. Nem egyszerű dolog a teraszbeépítés, de a telikertepites.net weboldalon megismerhető cég csapata könnyen és profi módon elvégzi.

Vélemény, hozzászólás?