Esti iskola

Suli hírek

Hogyan fogyjak le tudatosan?

Hogyan fogyjak le tudatosan?

A karácsony az az időszak, ahol az ajándékok mellett a legtöbb ember néhány plusz kilót is be szokott szerezni. Ilyenkor januárban kapunk észbe, és tesszük fel magunknak a kérdést: hogyan fogyjak le tudatosan. A kulcsszó nem a fogyáson lesz, hanem a tudatosságon! Abban az esetben, ha az elhatározás már megszületett benned, rá léptél a helyes útra!

A gyakran elkövetett hibák

A hízás nem csak az ünnepek alatt történhet meg az emberrel. Ha keveset mozgunk és sokat eszünk, akkor a plusz kilóknak ajtót nyitunk. A leggyakoribb hibák közé tartozik, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amik nem csak magas kalóriatartalmúak, de egészségtelenek is. Ez mellett a mennyiségeknél is szoktak gondok akadni sokaknál. Arról nem is beszélve, hogy hajlamosak vagyunk a rendszeres testmozgást elhanyagolni. Ha ezek mind egyszerre vannak jelen valaki életében, ott garantált lesz a hízás. Nem szabad azonban bele nyugodni abba, hogy nem a megfelelő személyt látjuk viszont a tükörben!

Hogyan fogyjak le tudatosan?

Az már fél siker, ha az elégedetlenségedből adódóan elhatározod, hogy változtatni fogsz. A neheze azonban most jön, hiszen nem mindig könnyű az életmódváltás. Manapság viszont már sok szuper diétás ételt lehet találni, melyeknek hála fittek és egészségesek is lehetünk. A mozgást azonban nem lehet elhagyni!  Ezért is fontos a tudatosság a hatékony fogyáshoz. A zsírégető edzésekkel például látványos eredményeket lehet elérni. Érdemes kicsit utána járni az ilyen típusú mozgásformáknak!

Mikor lesz zsírégető egy edzés?

A hatékony fogyásban nagy segítséget nyújtanak a zsírégető edzések. Gyakran hallani még manapság is, hogy egy torna alatt csak körülbelül 30 perc után indul meg a zsírégetés. Ez azonban nem fedi az igazságot. A zsírégető edzés az, amikor olyan intenzitással végzel mozgásformákat, amik a megfelelő tartományba emelik a pulzusod. Mérő nélkül akkor dolgozol elég intenzíven egy edzés alatt, ha izzadni kezdesz, kipirosodsz, és a beszélgetés sem megy már. Abban az esetben viszont, ha nem figyelsz oda arra, hogy miket és mennyit eszel, hiába minden mozgás, nem indul be a fogyás!

A megfelelő segítséggel neked is sikerülni fog!

A fenti linken található Intenset oldala több dolog miatt is jó választás lesz a fogyni vágyóknak. Tanácsokat lehet begyűjteni mind a mozgást, mind az étkezést illetően. Ami pedig fontos, az itt olvasott dolgok bizony motiváció terén is támogatóan fognak hatni. Arról nem is beszélve, hogy egy teljes 12 hetes diéta és edzésprogram is elérhető lesz, teljesen ingyen! Az egészséges életmód nem csak arról szól, hogy addig eszünk helyesen és addig mozgunk rendszeresen míg el nem érjük a kitűzött célt. Érdemes úgy hozzáállni ehhez a dologhoz, hogy ezeket hosszútávon kell majd folytatnunk az egészségünk érdekében!